Karácsonyi ajándék

Kezdőlap Fel


  

  A Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola - egyébként hatszáz diák tanul ebben az intézményben - tanulói, megismerve a Tereskei Általános Iskola, és az itt tanuló gyerekek helyzetét, ajándékgyűjtésbe, úgynevezett "cipősdoboz akcióba" fogtak; ajándékokat gyűjtöttek kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

    Ezeket a meglepetés dobozokat hozta el Gubáné Csánki Ágnes, a Petőfi igazgató asszonya, és munkatársai. A TÁMOP 3.1.4.B-13-0001 számú projekt alapján tartós élelmiszerek is jutottak a rászorulóknak.

    Hihetetlen halmaza volt ez a dobozoknak, csomagoknak, alig-alig fértek el a feldíszített karácsonyfa alatt. A tereskei második osztályosok - osztályvezető tanítójuk Koczúrné Kovács Mónika - nagyon kedves karácsonyi műsorral hálálták meg azt, hogy a gödöllői gyerekek gondoltak rájuk. Cserés Zsolt az iskola tanára egy Ady-verssel köszöntötte mind az ajándékozókat, a megjelenteket: Nagyné Barna Orsolyát, a rétsági KLIK vezetőjét; Melo Martinát, Tereske és Dóbiás Tibort, Szátok polgármesterét; mind a közelgő ünnepet.

    Az igazgató asszony elmondta többek között, hogy Pécsi Ildikó színművész, aki Gödöllőn lakik, értesülve az ő akciójukról, hozzájárult az ajándékozáshoz: nagy mennyiségű szaloncukrot küldött Tereskére.

    Az itteni tanuló ifjúság, mivel legnagyobb részük halmozottan hátrányos helyzetű, valóban rá van szorulva némi segítségre. Mert bár sok mindent megkapnak otthon - okostelefon, számítógép - ez nem rendszeres, inkább nagyon is alkalomszerű. Meg talán más oldalról is hasznos lehet ez az akció. Jó példájukkal, szolidaritásukkal a gödöllőiek talán neveltek is kissé.

                                                                                Képek

                                                    Sztranyovszki Béla

Tereske, 2014.12.17.