Nyári tábor2008

Kezdőlap Fel

„Vidám nyár 2008”

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázatunk kedvező elbírálást kapott, így lehetővé vált, hogy 50 diák a tereskei Óvoda és Általános Iskola Integrációs Bázisintézményből részt vehessen a nyári táborban.

A tábor első felében a váci uszoda és strand jelentette az élmények sokaságából a legmaradandóbbat. Több gyermek meg tanult úszni, délelőtt, délután is voltak úszóleckék. Az úszástanulás mellett maradt időnk strandolásra, városnézésre, Múzeum, tanösvény látogatásra, városnézésre, fagylaltozásra, Duna parton történő sportolásra.

A tábor második felében pedig erdei túrákon vettünk részt, ahol volt kunyhóépítés, kooperatív csapatjáték, ügyességi játékok, valamint utaztunk kisvasúttal. Nagyon népszerű volt a magunk hajtotta hajtány. Meglátogattuk a Kacár tanyát, ahol patkót készítettünk, fát faragtunk, régi népi játékokkal játszottunk, megtekinthettük, és kipróbálhattuk a régi szerszámokat, melyet vetéshez, aratáshoz, csépléshez és a malomban használtak.

A táborhelyünkön, Szokolyán a Sárkányölő Szent György Udvarházban is sok programban vettek részt a gyermekek. Kézműves foglalkozások, tánc, ábrázolás különböző technikákkal, fejlesztő foglalkozások, sport, zene, tánc.

Meghívott trénerekkel önismereti trénig, közösségépítő játékok, valamint resztoratív technikákkal közösségi játékok. A gyermekek kicsik – nagyok egyaránt élvezték a sok játékot.

Nagyon jól érezték magukat, sok – sok élménnyel indultak haza. A tábor alatt ért pozitív hatások, közösségi élmények meghatározó lesz a további életünkben.

Képek

2008.09.                                                               Mede Mária