Látogatás a cirkuszban 2014

Kezdőlap Fel

A 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zárása után néhány nappal, 2014. január 16-án iskolánk népes csapatával a Fővárosi Nagycirkuszba látogattunk. A „Fesztivál csillagai” című előadást néztük végig.

Már reggel nagy izgalommal érkeztek a gyerekek az iskolába, és alig várták, hogy délután legyen. A délelőtti tanórák is a várakozás fényében zajlottak. Talán a legkisebbek voltak a legtürelmetlenebbek, de a nagyobbak is folyton azt kérdezgették, hogy mikor megyünk már.

Végre eljött a várva–várt időpont és megérkezett az autóbusz iskolánk kapujába.  Gyors felszállás után, már utaztunk is a főváros felé. Mikor megérkeztünk, rövid időt a Városligetben egy játszótéren töltöttünk el, majd elfoglaltuk helyeinket a cirkuszban, a porond melletti sorokban.

Az előadáson először a fiatal kínai akrobata csoport a Qingdao Csoport látványos produkcióját láthattuk. Majd Merrylu Cassely kivételes hajlékonysággal mutatta be, hogy hogyan lehet lábak segítségével kidurrantani egy lufit. Don Christian bohóc többször is feltűnt a porondon, megnevettetve a közönség apraját–nagyját. Az egyik számában Buzás Misi volt a segítője, ami nagyon tetszett nekünk. Láthattuk még Huang Yang egyedülálló produkcióját a drótkötélen. Nem csak kézen áll a dróton, hanem biciklizett és létrát is mászott. A Trio Stoian deszkaszáma is lélegzetelállító volt. Nem győztük a fejünket kapkodni az ügyesebbnél ügyesebb artisták láttán, amikor hatalmas állatok jelentek meg a művészbejáróban. Mauglit, a dzsungel fiát és az ő négy afrikai elefántját csodálatos élmény volt olyan közelről megnézni. A Casselly család gyönyörű fehér lovai egy spanyol, lovas számban készségesen hajtották végre az idomár feladatait. A brazil artista, Super Silva Pókember számában a kupola alatt fejjel lefelé, biztonsági háló nélkül, hajmeresztő mutatványokat bemutatva kápráztatta el gyermekeinket. A műsor zárásaként ismét a Qingdao Csoport vette birtokba a porondot. A táncos show elemekkel bővített rúdszám méltó zárása volt az egész délutánt betöltő programnak.

Hazafelé betértünk egy McDonald's-ba is a gyerekek nagy örömére.

Tanulóink élményekben gazdag délutánt töltöttek el a fővárosban, amiről másnap boldogan beszélgettek és meséltek társaiknak.

2014.01.17.                                     Koczúrné Kovács Mónika tanító