Mikulás 2012

Kezdőlap Fel


   

    "Tél szele hóval faggyal jő.." szól a Télapó-dalban, s bizony a mai napon a nagykendő is elkelt, olyan télies havas, hideg idő köszöntött ránk Mikulás napon. Gyermekeink, óvodások és alsósok is nagy izgalommal várták már a Mikulás érkezését. Már hetekkel, napokkal ezelőtt készülődtek erre a számukra fontos, izgalmas és titokzatos eseményre. Volt köztük olyan aki szentül hitte, volt aki kételkedett a Mikulás létezésében, de ettől függetlenül egyformán rajzoltak, nyírtak, színeztek. Tanulták a dalokat, verseket, jeleneteket, díszítették az osztálytermeket, a foglalkoztatókat, folyosókat.

    Először az ovisokat lepte meg a Mikulás. Meghallgatta dalaikat, verseiket. Viszonzásul mikuláscsomagot adott nekik ajándékba. Miután a legkisebbektől elbúcsúzott az alsós iskolások termébe toppant be a Mikulás krampuszai kíséretében, ahol ünneplőbe öltözve,hangos énekszóval várták érkezését. "Minden gyermek várva vár"-ta őt mégis némi lámpalázzal fűszerezve mutatta be minden alsós osztály az igen színvonalas ünnepi műsorát. Hallhatott az öreg Mikulás sok verset, éneket, még furulyaszót is, láthatott díszletek között játszódó jelmezes, igen tanulságos és szívhez szóló jeleneteket is.

    Ahogy az óvodába, ide az iskolásokhoz  is "zsák, zsák tele zsák" -kal jött  a Mikulás. A műsor után kiosztotta a finom édességekkel és gyümölcsökkel megtöltött csomagokat. A gyerekek megköszönték az ajándékot, és vidám énekszóval búcsút intettek a jóságos, öreg Mikulás bácsinak.

 

                              Képek                                 Orosházi Vencel

2012.12.06.