Élménypark2009

Kezdőlap
Fel

Kirándulás Nőtincsre 2009

 

    Gyermeknapi ajándékként az idén az alsós tanulók kirándulni voltak a közeli Nőtincsen a Seholsziget élményparkban. A reggeli órákban indultak 2 kis autóbusszal. A csepergő eső nem szegte senki kedvét, hisz mire megérkeztek el is állt, és kisütött a napocska. Egy kedves csoportvezető néni fogadta a csoportot, aki egész nap  kalauzolt  a gyönyörű parkban. Egy tetővel védett fából készült nagy asztal köré terelt mindenkit. Aki éhes volt falatozhatott a hazulról hozott elemózsiájából.

    Tízóraizás után megtekinthettük a különleges állatokat, lámákat, alpakát, csavart szarvú juhot, kecskét csacsit, bárányokat. A szelídebbeket a gyermekek meg is simogathatták. Jót mulattunk Koko papagáj mutatványain, táncán, vidám rikoltozásán. Ezután önfeledt gyermek rikoltozástól volt hangos a park, mikor a gyerekek minden zeg-zugot bejártak, lengőkosarat, csúszdát kipróbáltak a labirintusban. Az ugráló várban folytatták a hancúrozást a kitartóbbak.

    A legnagyobb élményt a lovaglás jelentette mindenki számára, mikor a hátára pattanhattak a derék jószágoknak, és futószáron a lovászlányok irányításával ügethettek néhány kört a lovas pályán. Következő élményt az indián tábor elfoglalása jelentette. Birtokba vettek  egy tipit, törzsfőnököt választottak maguk közül, és vidám rikoltozással körbetáncolták indián szökdeléssel a tüzet.

    Befejezésül egy lovas fogatra ülhetett mindenki, és integetve vidám énekszóval  utazást tehetett a csodás környezetben fekvő faluban.

    Hazafelé tartván egy bánki fagyizóban elfogyasztott finom fagylalt koronázta meg az élményekben gazdag, vidám gyermeknapi kirándulást.

 

2009.06.15.                                 Orosházi Vencel

 

                 Képek