Egészségnap iskolánkban

Kezdőlap Fel


 

    2012.11.07-én az egészséges életmódra nevelés területe került fókuszba intézményünkben. A délelőtti programok tantárgyi kereteken belül: dalok tanulása, filmvetítés a Nutrikid ajánlásával, szövegek feldolgozása, olvasása, gyakorlása, plakátok, rajzok készítése az egészséggel kapcsolatban. Gyümölcs és zöldségsaláták készítése, az egészséges táplálkozás, táplálkozáspiramis felépítése, játékos internetes és drámapedagógiai feladatok. Sokrétű, színes önálló tanulásra buzdító, érdeklődést felkeltő és fenntartó munkák és kézműveskedés után a délutáni versengésben az alsósok négy csapata és külön a fölsősök négy csapata vett részt.

    A kicsiknek négy állomáson kellet tudásukról, találékonyságukról, ügyességükről, gyorsaságukról számot adni. Volt titkos üzenet megfejtése, "burgonya ültetése", gyógynövények képről, szagról, ízről való felismerése, elrejtett tisztálkodási eszközök fellelése a játékos feladatok között.

    A fölsősök mezei futással kezdték az akadályversenyt. Gyula bácsi vezetésével az elágazásig futottak "Fuss az egészségedért!" jelszó erejével. Visszatérve öt állomáson sok-sok feladatot oldottak meg a vállalkozó szellemű diákok. Rövid ismertszerzést, tapasztalást, ízlelés-, szaglás-, tapintáspróbák követték, s egy másik állomáson a gyógynövények "keresése", majd a csoszogó együttműködésre épülő "pecázás" játék követte. A menetlevelekbe kerültek a szerzett pontszámok, a magatartásra is + pontot lehetett kapni. Ezért mindenki a lehető legjobbra törekedett. A játékos vetélkedés végeztével először az alsósoknál, majd a fölsősöknél is sor került az eredményhirdetésre. Ezalatt a salátákból, a limonádé és csipketeából kóstolgathattak a gyerekek. Az alsósok Makk Marci és Makk Marcsi csapata, a fölsősöknél pedig a nyolcadikosok Almafaló csapata nyerte meg a játékokat. Mindkét győztes 1-1, Hajni néni által készített finom gyümölcsös tortát falhatott fel. Jó volt együtt ezen a délutánon, aminek haszna a játékos tanulás, együttműködés, mozgás és versengés, öröm.

    Köszönet együttműködő partnereinknek a sos-sok értékes tapasztalatszerzés lehetőségéért, és hogy itt voltak, segítettek. Köszönet mindenkinek, aki szervezte és végig segítette, hogy gyermekeink élményben gazdag napot tölthessenek el.

                        Képek

2012.11.08.                                      Orosházi Vencelné