Táborozás2009

Kezdőlap
Fel

Nomádok Drégely váránál

 

    A drégelypalánki Schaffer-forrásnál vertünk tábort egy gyönyörű füves erdei völgyben. A fiúk ügyesen és gyorsan felállították sátraikat, aztán segítettek a gyakorlatlanabb lányoknak. Úgy alakítottuk ki a tábort, hogy a tűzhelyet fél karéjban közrefogták sátraink. Gyors berendezkedés után a gyerekek ismerkedtek a szép környezettel. Bebarangolva a környéket száraz rőzsét, fát gyűjtöttek,s szomjukat oltották a hűs forrás vizével. Beni szülei meglepetéssel szolgáltak a gyerekeknek, mikor meglátogattak bennünket, egy nagy tál finom fánkot hoztak. Szürkületkor tábortűznél sütögettük a nyársakon az otthonról hozott szalonnát, kolbászt. Némely nyárson egész költemény "pirult". A lakomát egész éjjel tartó szórakozás követte.

    A másnapi vártúra karikás szemű, kialvatlan táborlakókkal indult, de azért a legtöbben leküzdötték a többórás távot, majd felérve a magaslatra szemet gyönyörködtető látvány terült eléjük. Tisztelegve a hősök emlékének, többen megjegyezték, hogy a törököket sem irigylik, hiszen nekik is fel kellett kapaszkodniuk a hosszú meredeken, ráadásul harci felszereléssel. A hosszú pihenőt követő ebéd után a közeli nomád táborral ismerkedtünk, ahol a gyerekek játszattak a terepjátékokon. Több kiránduló csoporttal találkoztunk, és a közeli vasúton dübörgő vonatokat is megszámolhatták a diákjaink.

    Végül Vencel tanár bácsival fociztak a fiúk, a lányok pedig tollaslabdázással zárták a napot. Táborbontás után kis csapatunk estére hazaérkezett, ahol ki ki mély álomba szenderülve pihenhette ki a nomád életmód viszontagságait, fáradalmait.

Tereske, június 9.                                          Orosházi Vencelné

Néhány kép a táborozásról