Karácsony 2011

Kezdőlap Fel


                                                                     

    December 20-a és 23-a közti időszakban az adventi előkészületek után iskolánk tanulói ünnepségek sorozatán vettek részt.

   

    Az iskola folyosója és tantermei díszbe öltöztek. Adventi koszorúk és karácsonyfák készültek az ünnepre, rajzok, festmények kerültek a faliújságokra, az ablakokra hópelyheket "fújt a dér".

Szorgos kezek nyírtak ragasztottak díszeket a fákra, s a mennyezet alá húzott zsinórokra. A kicsik és nagyok műsorral készültek már hetek óta ezekre a napokra.

    A polgármesteri hivatal is - mint minden évben - szaloncukorral lepte meg falunk lakóit. Immáron második éve a hivatal előtti téren felállították a betlehemet is. Az iskolások hatalmas papír szaloncukrokat készítettek a falu karácsony fájára. Esteledett már amikor a zeneiskolások és a felnőttek kórusának éneke és zenéje után együtt kóstolgatta a falu apraja nagyja a vajas és zsíros kenyérrel kínált forralt bort és forró teát. A szereplők szaloncukrokat is kaptak.

             Képek

    Ezután következett a szátoki Margaréta gyermekotthon ünnepsége. Az egész épület, s minden szobája díszbe öltözött. Az otthon lakóinak kedves műsora után szobáikban szép ajándékok vártak a csemetékre, akik boldog mosollyal bontogatták a csomagjaikat. Gyertyagyújtás után ünnepi vacsorával lepték meg a látogatókat. Támogatók tették szebbé a gyermekek számára ezt az ünnepet.

Az ajándékok közé került egy állatkerti és egy mozi látogatás is Budapestre, valamint egy közös Salgótarjáni ünnepség.

                                       

             Képek

    Végül, de nem utolsósorban iskolánkban is elérkezett a nagy nap. Legnagyobb tantermünk zsúfolásig megtelt kipirult arcú gyermekekkel. A zeneiskolások éneke és szintetizátoros játéka nyitotta meg, majd zárta le az ünnepséget. A másodikosok hét törpéről és Hófehérkéről adtak elő egy énekes táncos műsort. A honismereti szakkörösök humoros mesejátékában gyönyörködhetett a közönség, természetesen Hófehérkéről és a hét törpéről. Az ünnepség után valódi ajándékok is kerültek a feldíszített fák alá. Társas és képesség fejlesztő játékokat kaptak az osztályok, melyeket rögtön ki is próbálhattak. Mézeskalács sütés és filmvetítés zárta le a karácsonyi hangulatot. Természetesen minden tanuló édesség csomaggal térhetett haza.

            Képek

Boldog karácsonyt és boldog új évet kívánunk mindenkinek!

 

2011.12.23.